Pyramid of Health | onze visie

Wij laten jou groeien naar een ‘Growth mindset’  

Een ‘watte’. We leggen even uit dat we veel meer zijn dan een sportschool.

Vanuit onze visie coachen we onze klanten naar een Growth Mindset en dat doen we met de Pyramid of Health, onze gezondheidsstrategie. Wat houdt dat in? We leggen het je uit in 6 stappen.

The Pyramid of Health van Fit & Strong bestaat namelijk uit 6 pijlers.

 1. Mindset
 2. Rest
 3. Nutrition
 4. Movement
 5. Training
 6. Supplement

Wij zijn er 100% van overtuigd dat als jij de pyramide als basis neemt voor jouw trainings- en dus ook levenswijze, dat je groeit, in positieve zin fysiek en mentaal.

 1. Mindset, het fundament van de pyramide. Het start met een positieve en open mindset (Growth Mindset). Daar starten we mee tijdens jouw trainingsavontuur. Elke les doen we een check met de coach: “hoe gaat het, zit je lekker in je vel, zin in de les etc.” De mindset bepaalt uiteindelijk de lesintentiseit van die dag. Soms kan dat dus ook betekenen dat we niet voluit gaan, maar meer focus leggen op balans en concentratie. Is je mindset goed, dan ‘progressie’. Dit kan ook betekenen dat we soms niet trainen en in gesprek gaan.
 2. Rest, hoeveel rust heb je 24/7? Slaap je voldoende? De meeste mensen werken hard, sporten regelmatig, hebben veel sociale activiteiten (ook online!!!) en komen vaak ook flink wat slaapuren tekort. Naast een positieve mindset is het belangrijk dat je lichaam en je geest voldoende ‘uit’ staan. Letterlijk OFFLINE. 7-9 uur slaap, maar ook rustmomenten door de dag heen. Rust is ook onderdeel van jouw trainingsprogramma bij Fit & Strong.
 3. Nutrition (voeding). Aankomen of afvallen, spiermassa opbouwen. Je kunt 2-5 dagen per week trainen, maar resultaat ga je ook pas echt behalen als je eetgewoontes o.k. zijn. Ook hier speelt de Fixed Mindset een enorme rol. (Slechte) Vaste eetgewoontes hebben we allemaal. Breng het in kaart en zie waar het mis gaat. Wij brengen jouw voedingspatronen in beeld en geven gericht advies. Daarbij werken we met de voedingsapp Vytal & Virtuagym, wat jouw stok achter de deur is voor gezonde en lekkere dagelijkse maaltijden. Voldoende eten, goede voedingsstoffen binnenkrijgen en smokkelmomenten creëren wanneer het acceptabel is. Sta je hiervoor open? Mooi, goede voeding = resultaat.
 4. Movement, bewegen. Niet trainen, maar bewegen. Hoeveel beweeg jij door de dag heen? Veel winst is al te behalen door dagelijks voldoende te bewegen. Zittend beroep, plan dan je beweegmomenten bewust. Rondje wandelen, dansje doen, stuk fietsen of met je kids een potje voetballen. Fit en vitaal blijf je al door voldoende te bewegen, elke dag! Niet alleen je lichaam, maar bewegen doet vooral ook veel voor je mindset. Wij coachen dus niet alleen tijdens onze lessen, maar coachen je ook op je dagelijkse portie bewegen.
 5. Training; We starten met trainen als we zien dat de eerste 4 stappen op de ladder op orde zijn of dat we ze in ieder geval in beeld hebben. Keihard gaan trainen en je mindset is niet o.k. of je hebt chronisch slaaptekort? No way, we gaan nog niet van start! Je lichaam belasten met trainen in de sportschool is vragen om problemen. Laten we eens kijken aan welke knoppen we kunnen draaien om mindset, rest, nutrition en movement wel goed te krijgen. Kunnen we trainen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met een groot arsenaal aan materialen maken we een maatwerkprogramma voor je. Een programma dat aansluit op jouw persoonlijke doelen, maar past bij jouw manier van trainen. Hekel aan krachttraining? Geen probleem, we dagen je uit met bokstraining, cardiovasculaire training, crossfit of calisthenics. Dit kan je 1-op-1 doen of met een maatje.
 6. Supplementen; nog een niveau verder op de ladder, omdat je traint voor een wedstrijd of een gymfotoshoot? Dan geven we je advies in voedingssupplementen. Natuurlijke voedingssupplementen kunnen een extra steun in de rug zijn om je te helpen bij concentratie, hormoonklachten, je immuunsysteem of spieropbouw.

Doe maar normaal

Past onze strategie niet bij jou of heb je er weinig gevoel bij. Ook prima. Er zijn voldoende sportscholen waar je lekker kan trainen en kan focussen op je fysieke gezondheid.

Jouw pyramide

Wil je meer of ben je nieuwsgierig naar jouw ‘pyramide of health’, dan raden we je aan om een keer een proefles te komen doen.