Jouw Team Fit & Strong

Bedrijfsfitness is terug van weggeweest. We zien dat het steeds belangrijker wordt dat we met elkaar, als werkgever en werknemer, werken aan een gezonde werkomgeving en gezonde collega’s. Ook de overheid stimuleert een gezond werkklimaat. Fiscaal heb je dus ook nog voordelen om bedrijfsfitness te doen.

Bedrijfsfitness levert veel gunstige resultaten op voor zowel de werkgever als de werknemers. Het betekent niet dat je als team met elkaar gaat sporten, dat kan, maar het betekent dat je met elkaar afspreekt om fit te blijven.

Minder ziekteverzuim
Zeker met een kantoorbaan (thuis of op kantoor) of met een baan waarvoor je veel in de auto zit, is het cruciaal om aan je lichaam te blijven werken. De mens is nu eenmaal niet gemaakt om lang te zitten.

  • De gemiddelde kantoormedewerker zit ongeveer 8 uur per dag en sport/beweegt slechts 1 uur per week.
  • Dat is veel te weinig.
  • Om fit te blijven met een drukke baan is het belangrijk om minimaal elke dag 20-30 minuten actief te bewegen.
  • Wanneer je niet aan deze norm voldoet, kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan.
  • Denk aan chronische rug- of nekklachten. Dit wil je als werknemer en als werkgever niet!

Daarom biedt Fit & Strong bedrijfsfitness aan. Bedrijfsfitness in de vorm van small group training, lunchtraining, 1-op-1 training, een bootcamp van een aantal weken. Aan de hand van jouw wensenlijst maken we een maatwerk voorstel om met collega’s te komen trainen.

Fiscaal voordeel

In het kort het fiscaal voordeel uitgelegd. Binnen de werkkostenregeling van de Belastingdienst, oftewel WKR, mogen werkgevers tot 1,2 procent van de totale bruto loonsom van de organisatie besteden aan onbelaste vergoedingen aan werknemers. Dit is de forfaitaire ruimte. Biedt jouw organisatie bedrijfsfitness aan, dan ruilt de medewerker belast loon in voor een onbelast fitnessabonnement. De belastingdienst betaalt daardoor in feite mee aan het abonnement. Het belastingvoordeel voor de werknemer is gelijk aan het percentage loonbelasting dat hij of zij afdraagt.

Is bedrijfssporten ook iets voor jouw bedrijf? Wil je je werkgever of werknemers overtuigen? Neem dan contact op Jochen! Wij bespreken graag met jou de mogelijkheden om met jouw bedrijf te starten bij Fit & Strong.